donderdag 30 juni 2016

Out of the box

Afleveren van producten aan huis heeft een grote vlucht genomen.
Via webwinkels van supermarkten, warenhuizen of boekhandels. Elke branche heeft tegenwoordig een webshop. Dat is allang geen nieuwtje meer. 
Ook niet in de sierteelt. Gewoon met een muisklik vanuit je luie stoel en de aanbieder komt het brengen. Right at your doorstep.

Boxen.
Naast deze “gewone” manier van webwinkelen zie we sinds enkele jaren de zogenaamde boxen. 
Het begon met de krat groente van bioproducenten. 
Je neemt een abonnement en krijgt elke week een krat of tas met verse groenten geleverd. 
Hieruit ontstonden ook de foodboxen van o.a. Marley Spoon en Hello Fresh. 
Deze zijn niet alleen gevuld met vers eten maar ook met recepten. Gemak dient de mens. Zelfs de grote supers hebben nu een box.

De modewereld bleef niet achter in deze ontwikkeling. Personal shoppers winkelen je garderobe bij elkaar en sturen het naar je op. Je kiest wat je leuk vindt de rest stuur je terug. Heel makkelijk.

In de sierteeltsector werd het abonnement systeem als eerste vormgegeven voor bloemen. Elke week of veertien dagen een verse bos met zorg geselecteerd en in de vaas, die bij je past, gebracht. 
Je kiest het het type abonnement en de aanbieders doen de rest. Het wordt zo aan de deur afgeleverd.

Box met planten.
Market & Grow maakte op de Pure Markt in het Amsterdamse park Frankendael kennis met een nieuwe variant. 
De box met planten. 
Duurzaam geteelde groene- en tuinplanten. 
Zeker nu de stadsbewoner steeds groenere vingers krijgt, is dit  een mooie variant op alle andere kratten. Je neemt een abonnement en krijgt periodiek leuke nieuwe planten opgestuurd. Bij de krat planten hoort ook een app, die je verder helpt met advies en verzorging.


Maar dat is niet alles. 
Net als de recepten bij de foodboxen en de adviezen via de app bij de plantenkrat, is ook het abonnement op zich belangrijk. 
Het is immers een prachtige manier om contact te (blijven) houden met je klanten. Je geeft je klant niet alleen verzorgingstips en vertelt het achtergondverhaal van je product, maar je krijgt ook feed back van je consument.


Gemak, aandacht voor je klant, beleving en storytelling. En dat allemaal in een box!

Doorzie je markt en groei!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten