maandag 15 februari 2016

Experiences, vertel je verhaal eens op een andere plek!

Bloemen en planten veroveren terrein buiten de bekende retailkanalen. Meer en meer zie je groen op plekken, waar je het niet verwacht. In de kledingzaak, in de lifestylestore, bij de meubelzaak en in de hipster horeca. Groen spreekt tot de verbeelding. 
Het zuivert de lucht en maakt de omgeving vriendelijker. De klanten worden er vrolijk van. Bloemen geven kleur en vrolijkheid. Bijvoorbeeld tijdens evenementen en bij presentaties van producten. 

 foto: bloemen bij een lifestyle event


Zo spotte Market&Grow diverse producten in een niet traditionele setting. Meer en meer ter ondersteuning van de experience, die de winkel wil bieden aan de klant. 
Zoals de bloemen in het koperen bad in een lifestyle winkel in Amsterdam. 
De kweker had de eigenaresse gevraagd om zijn unieke product neer te zetten in het koperen bad bij de ingang. Elke klant kreeg een mooie roos mee bij het bezoek aan deze experience winkel. 

 foto: blikvanger vol rozen


Je product uit een traditionele setting halen kan er voor zorgen, dat je opgemerkt wordt door nieuwe doelgroepen. 
Door eens een blogger in te schakelen of actief aan de slag te gaan met een Facebook community. Of actief te participeren in workshops, die door diverse winkels worden georganiseerd. 
In andere branches, zoals food is dat  al heel gewoon. Jij informeert de klant en krijgt zodoende directe feedback over je product. 

 foto: storytelling in een biosupermarkt


Andersom gebeurt het ook. 
Zo haalde de Amsterdamse  vestiging van een landelijke tuincentrumketen de Pure Markt binnen. Een foodmarket die op verschillende plekken wordt gehouden. Door deze in de winter te koppelen aan hun bedrijf weten ze nieuwe klanten binnen te halen. 
Reden om tijdens zo’n markt met je bloemen of planten vooraan te staan. 
Kijk eens actief wat voor mogelijkheden er in je directe omgeving zijn.


 foto: experience retailer, alles onder één dak.Buiten de traditionele settings kijken en actief op de sociale media acteren is dus een aanwinst voor je product. Je leert nieuwe doelgroepen kennen en zij jouw product!

 
foto: stel je bloemen en planten eens voor tussen dit keramiek of bij deze lifestyleshop.

Experiences.
Er is zoveel te beleven. 
Doorzie je markt en groei!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten