maandag 15 mei 2017

Extra's in het middensegment.


Duurzaamheid, trends, verwachtingen van je klant. Wat wil de klant en wat heeft je product te bieden? 
Bij het in de markt zetten van je product komt tegenwoordig heel wat kijken. Behalve de eerste vereiste van goede kwaliteit zijn er heel veel facetten aan je eindproduct. Hoe en waar wordt het uiteindelijk gepresenteerd en verkocht? Welke aanschafsuggesties geeft bijvoorbeeld het tuincentrum of de bloemist? 
Ga je als kweker voor middle of the road of mik je met je product op het lagere dan wel hogere verkoopsegment? 
Want met name in dat middensegment wordt de vraag van de consument steeds explicieter. De ene klant wil graag extra informatie bij de plant, de ander wil meer weten over luchtzuivering. En een derde klant gaat gewoon voor geur en kleur. Allemaal aandachtspunten voor je kwekerij.


Laten we inzoomen op het middensegment. Zoals bekend heeft dit afzetsegment de laatste jaren veel te verduren gehad, zowel binnen als buiten de sierteelt. 
Klanten worden steeds veeleisender en het aanbod wordt soms juist algemener. Klanten maken dan vooral een prijsafweging. 
Het middensegment kun je juist kansrijker bedienen door extra features.

Welke features voeg je dan toe aan je sierteeltproduct? 
Uit een gesprek met een styliste van een tuincentrum merkte Market&Grow, dat er nog heel veel valt te halen.Voorwaarde is wel dat je product in een bepaalde sfeer of setting terecht komt. 
Voor de hipster in de stad betekent dat veel do it your self groen en eetbare planten, voor de meer traditionele klant vaak ideeën, die ze zelf thuis kunnen neerzetten of namaken.
Een  aspect om rekening mee te houden. 


Veel huidige consumenten willen thuis hetzelfde effect bereiken, als dat de stylist in de winkel heeft neergezet.
Zoals een tafel gegroepeerd op geur of een Japanse trendtafel met Oosters aandoende planten. 
Zo werd bij een meubelmerk uit het Londense middensegment een trendy arrangeur gevraagd iets extra's met groen te doen. Iets dat goed bij de wensen van hun doelgroep in de nieuwe winkel past. En dat leidde tot een mooi resultaat met meerwaarde en beleving gericht op het middensegment.
Informatie is ook heel belangrijk. Veel mensen willen weten wat het sierteelt product is, hoe het is te verzorgen en heel belangrijk hoe het bijdraagt aan hun eigen welbevinden. Groene walls en luchtzuiverende planten dragen hier hun steentje aan bij. En de consument wil graag zelf aan de slag. Gedegen informatie over je product helpt je klant daarbij.Ten slot blijft ook de kleur heel belangrijk. Veel consumenten willen bloemen  en planten als verlengstuk van hun interieur en lifestyle. Een mooi wild bloemstuk als aandachttrekker, met retro vaas en al. Mooie settings en suggesties dragen bij aan de kooplust. Net dat tikje meer binnen het middensegment.  Daar gaat het toch om.Doorzie je markt en groei!Geen opmerkingen:

Een reactie posten