zondag 9 juli 2017

Green is here to stay!

Onlangs werd in een tijdschrift de vraag gesteld of de huidige groentrend van voorbijgaande aard was of een blijvertje. 
Op pad langs diverse nieuwe groenprojecten in o.a. Amsterdam kwam Market&Grow erachter, dat “green is here to stay” en  nog een hele ontwikkeling heeft door  te maken. 
Welkom bij alweer een nieuw hip hotel in de stad

Meer en meer worden vanuit allerlei motieven door particulieren, overheid en bedrijven binnen- en buitenruimtes vergroend. Met allerlei initiatieven.

binnen en buiten vormen een geheel

Aan deze vergroening liggen milieu- en frisse luchtmotieven ten grondslag, maar ook blijkt meer en meer dat het in een groene ruimte goed wonen, werken en vertoeven is. Groen maakt mensen toegankelijker en geeft een vorm van welbehagen.



loungen in het groen
Eén van de meest in het oog springende vormen van groen in de hedendaagse openbare ruimte is de zogenaamde green wall. Je ziet hem in overheidsgebouwen, in hotels en zelfs in winkels. Op maat gemaakte muren, die weinig verzorging nodig hebben, de lucht zuiveren en heel veel sfeer geven. In de maatwerk kleurschakeringen, die de afnemer wil. Momenteel veelal groen, maar de eerste nuances zijn al gesignaleerd.

Hangplanten als welkom
Ook hangplanten als plafonddecoratie bij een entree of zoals in het nieuwe deel van het Amsterdamse CS geven een extra groene dimensie aan de anders zo als koel ervaren ruimtes. Zo wordt de lobby van een internationaal hotel behalve een wachtruimte ook een aantrekkelijke verblijfsruimte voor gasten en buurtbewoners, zeker als er op vrijdag tussen het groen kan worden geborreld, gegeten en gedanst.

buitenste binnen 

In deze vergroening liggen veel kansen. 
Jouw assortiment als solitair object in een hip restaurant, tussen andere groene planten op een roomdivider in een designhotel of als onderdeel van het concept green walls... 
We staan pas aan het begin van de vergroening.

Doorzie je markt en groei!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten