zaterdag 15 december 2018

2018 in vogelvlucht...Market&Grow bezoekt regelmatig ketens in binnen - en buitenland

Het was een bijzonder jaar, 2018! 

Market&Grow ging het vijfde jaar in met ontwikkelen van marketingstrategieën voor kwekerijbedrijven. 
En met specifieke coaching bij de uitvoer van deze strategie. Met een gerichte aanpak de keten in en met focus op exporteurs, eindklanten en de consument. 
Market&Grow deed marktonderzoek en signaleerde trends en afzetkansen samen met kwekers en hun afnemers. Market&Grow adviseerde kwekers in hun specifieke aanpak richting de klant. Want goede klantaanpak bij de juiste afnemers, daar draait het om.
Doorzie je markt en groei, zoals altijd, met eigen beproefde Market&Grow methodes. 
Tijd om terug te kijken naar wat Bauke Kramer hierover vertelt in onderstaande quotes.

Herkent je klant je kernwaarden?

Positioneren vanuit je eigen kernwaarden.   

Bauke: “Elke kwekerij heeft kernwaarden. Dat zijn waarden die je als bedrijf hebt en hanteert. Het zijn je eigen waarden die je belangrijk vindt. En die zijn uniek, want die waarden zijn van jou. Market&Grow noemt dat eigenheid. En dat kun je ten gelde maken! Als je van deze waarden op de hoogte bent kun je ze inzetten naar je klant. Dat moet je gericht doen, aansluitend op waarden van je klant. Want ook je klant heeft eigen kernwaarden. Het is dus een kwestie van de goede dingen aan elkaar koppelen. Het wordt dan heel kansrijk om er gezamenlijk mee te promoten.”


Meer groen en duurzaamheid, in hotels bijvoorbeeld


Trends, duurzaamheid en het managen van verwachtingen.

Bauke: “Duurzaamheid, trends, verwachtingen van je klant. Wat wil de klant en wat heeft je product te bieden? Bij het in de markt zetten van je product komt tegenwoordig heel wat kijken.
Behalve de eerste vereiste van goede kwaliteit zijn er heel veel facetten aan je eindproduct. Hoe en waar wordt het uiteindelijk gepresenteerd en verkocht? Bij welke eindklanten kun je de beste kansen pakken? Extra kansen pak je als je product in een bepaalde sfeer of setting terecht komt. Een sfeer of setting die door gerichte samenwerking met je exporteur en je eindklant ontstaat. Dan ben je gezamenlijk bezig richting de winkelvloer. Welke aanschafsuggesties geeft bijvoorbeeld het tuincentrum of de bloemist? En hoe kun je het beste digitale promotie combineren met de activiteiten op de winkelvloer? Daarin kun je vanuit de kwekerij heel gericht meedenken. Zodat je opvalt. Zodat de consument extra gemotiveerd wordt om juist jouw product te kopen.”

Mooi voorbeeld van product, sfeer en setting 

Zorg voor onderscheid. In de afzetmarkt en door je klantaanpak.

Bauke: “Mijn ervaring is, dat het kwekers steeds duidelijker wordt onderscheidend te moeten zijn ten opzichte van anderen. En dat je als kweker moet weten wat je klant wil en waar kansrijke klanten zitten. Gericht marktonderzoek vanuit je kwekerij, kan enorm helpen om te komen tot een aanpak die je rendement verder verbetert. Je bouwt dan aan een eigen marketingaanpak die 1 op 1 past bij de wensen van de afnemer. Een aanpak die veel verder gaat dan het bieden van goed product.”


Market&Grow onderzoekt kritisch

Storytelling

Storytelling is een steeds belangrijker wordende component in de aanpak naar je klant. Het achtergrondverhaal van je product of je productlijn wordt steeds crucialer. Immers je moet opvallen tussen alle anderen. En je productlijn moet goed kunnen aansluiten bij de activiteiten op de winkelvloer. De consument wil beleving en heeft behoefte aan goede ideeën. Daarbij is het verwachtingspatroon van een consument in een tuincentrum weer heel anders dan bijvoorbeeld in een supermarkt of bij een bouwmarkt.

Ken je klant, maar zorg ook dat jouw verhaal aansluit bij de wensen van je klant.

Doorzie je markt en groei!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten